Pressmeddelanden
Feb 22, 2024

Granitors hissverksamhet säljs till MVI

Hissverksamheten inom Granitor Electro har under hösten knoppats av till eget bolag och får nu en ny huvudägare i MVI.

Granitors hissverksamhet säljs till MVI

Hissverksamheten inom Granitor Electro har under hösten knoppats av till eget bolag och får nu en ny huvudägare i MVI. Alla medarbetare inom hissverksamheten har följt med till det nya bolaget där Granitor kommer finnas kvar som delägare. Granitor Electro fortsätter samtidigt att stärka affären inom sina fokusområden: elinstallation, säkerhetslösningar och fastighetsautomation.

- Hissverksamheten sysselsätter ett 70-tal medarbetare på 7 orter i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Värmland, där man är lokala marknadsledare inom sin nisch. Verksamheten omsatte cirka 125 miljoner under 2022 och har vuxit med cirka 10 procent per år de senaste åren. Tjänsterna omfattar hela värdekedjan från installation till ombyggnad och service av hissar från alla olika tillverkare, med huvudfokus på modernisering, reparation och service.– Hissverksamheten har utvecklats jättefint och är mogen för att ta nästa steg. Men eftersom deras verksamhet ligger lite vid sidan av vårt primära fokus som är elinstallation, säkerhetslösningar och fastighetsautomation blev det naturligt att hitta en ny ägare, säger Mikael Vestlund, vd Granitor Electro.

Byter namn till Nordic Lift Tech

Verksamheten har under hösten knoppats av som eget bolag och är nu under namnändring till Nordic Lift Tech. Alla medarbetare inom hissar har kvar sina jobb och har följt med till det nya bolaget. MVI identifierades tidigt som en passande ägare för verksamheten, givet deras starka engagemang i liknande bolagsgrupper, och med lång erfarenhet från B2B service-segmentet.

– Vi ser fram emot att växa Nordic Lift Tech tillsammans med dess erkänt duktiga ledning och medarbetare. Ambitionen är att bygga ett marknadsledande företag med kunden i centrum. Våra erfarenheter från liknande tillväxtresor kommer väl till pass för att fortsätta utveckla Nordic Lift Tech, säger Daniel Nilsson, Partner och grundare MVI.

– Jag är stolt över den utveckling verksamheten haft inom Granitor Electro. Vi kommer finnas kvar som delägare och jag ser fram emot att följa bolagets fortsatta utveckling från en styrelseplats, säger Mikael Vestlund, vd Granitor Electro.

Om Granitor Electro

Granitor Electro är en del av Granitor-gruppen och ett av Skandinaviens största elteknikföretag, som finns på ett sextiotal orter runt om i Sverige. Vårt fokus ligger på utveckling av entreprenad- och servicetjänster inom elinstallation, security, fastighetsautomation och industriteknik.

Om MVI

är en ledande investerare i små och medelstora företag. Målet är att fungera som en katalysator för tillväxt och att bygga långsiktigt starka företag i Sverige och övriga Norden. MVI arbetar aktivt med värdeskapande i sina portföljbolag baserat på ett brett nätverk av entreprenörer och företagsledare.