16 nya hissar installerade på knappt två år i BRF i Sundsvall

16 nya hissar installerade på knappt två år i BRF i Sundsvall

16 nya hissar installerade på knappt två år i BRF i Sundsvall
Client Icon - Construcfy X Webflow Template
KUND
Brf Strandparken
Location Icon - Construcfy X Webflow Template
VILKEN REGION
Sundsvall
Hissar
TYP AV PROJEKT
Hissar

Det personliga bemötandet och lyhördheten för varandras olika behov är avgörande – särskilt i stora projekt där det finns många att ta hänsyn.

Bostadsrättsföringen Strandparken i Sundsvall, med 258 lägenheter, stod inför faktum: Alla 16 hissarna behövde renoveras. Alternativt bytas ut. Det gick inte längre att skjuta fram beslutet. Det är ett stort projekt för en BRF, där styrelsen består av boende i föreningen och således inte experter på stora upphandlingar.

Klassiska 3

För att upphandlingen skulle vara så trygg som möjligt bad man tre leverantörer om offert. Granitor Electro, tidigare Midroc Electro, var en av dem. För att säkerställa upphandlingen hade föreningen en fastighetskonsult inkopplad, som granskade alla offerter. För allas trygghet.

- Nu i efterhand, när vi snart är klara, kan vi konstatera att vi valde rätt. Vi har väldigt många äldre i föreningen, som är beroende av att hissarna fungerar. Förutom att arbetet har löpt enligt plan, har teamet bemött och hjälpt de boende väldigt väl, säger Greger Bylund, vicevärd för föreningen.

Att det ligger något i det han säger stämmer. För det dröjer inte länge innan en av de äldre herrarna kommer på tal – han behövde hjälp med att få igång fjärrkontrollen.

När människor möter varandra…

Det personliga mötet mellan boende och montörer är väldigt viktigt, det är alla inblandade väl medvetna om och gillar. Just detta projekt underlättades även av att Greger och Alexander Berglund, som tillsammans sköter den vardagliga driften, i viss mån kunde hjälpa till rent operativt med att till exempel lossa last och bereda plats för förvaring. I gengäld hjälper montörerna de boende med småpyssel, likt tv-fjärrkontroller och annat smått och gott.

- Visst har vi hjälpt till operativt, men vi har även fått mycket annat tillbaka. Det lilla extra i mötet med de boende är mycket värd för en förening som denna, säger Greger.

Som så ofta när ett projekt flyter på enligt plan är det alltså fingertoppskänslan hos alla inblandade som är avgörande. Visst har Greger och Peter Winlöf, ansvarig projektledare för Granitor Electro, haft intensiva samtal om tidpunkter för lossning och leveransdatum. Det är de båda överens om hör till ett så pass stort projekt. Men det intressanta i sammanhanget är, att byggmötena med tiden har uteblivit.

- Vi har dragit ner på byggmötena, för vi har stämt av alla frågor när det behövs. Om det är något, så lyfter jag på luren på studs och stämmer av med Peter, säger Greger.  

En liten utmaning för just detta projekt är att det tog vid veckorna efter att ett av husen precis hade återställts med omfattande reparationsarbeten efter en omfattande brand. Vilket krävde en hel del av Greger och Alexander – och de boende. Därför valde man att börja byta hissarna i det brandhärjade huset, så att de boende där skulle få ett helt klart hus först av alla.

Som ansvarig för Granitor Electros verksamhet inom hiss i Sundsvall, allt från service och underhåll till nyinstallationer, värmer detta uppdrag Christer Löfqvists hjärta lite extra. Inte bara för att det är en stor affär i en naturskön omgivning nära havet och bra människor. Han har nämligen själv bott i ett av husen.

- Jag har själv haft en lägenhet i föreningen för länge sedan och behållit kontakten, så jag visste att den dagen började närma sig då man skulle behöva se över hissarna. Så när det väl var dags, var jag redo, säger Christer.

Kontakta Oss